Tatar wołowy

Tatar wołowy

Fot. Menmagazine

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 żółtko z jajka przepiórczego lub kurzego
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony

Do podania:

  • kapary
  • cebula
  • bagietka

Przygotowanie:

Wołowinę dokładnie myjemy, mielimy lub drobno siekamy. Mięso mieszamy z oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Cebulę drobno siekamy, bagietkę kroimy na grube kromki i opiekamy do uzyskania złotego koloru.

Siekane mięso wykładamy na talerz, na wierzchu układamy surowe żółtko i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Obok układamy kapary, cebulkę, grzanki i sól morską. Podajemy od razu.

Smacznego!