DRINK NA DZIŚ: BLOOD ORANGE MARGARITA

DRINK NA DZIŚ: BLOOD ORANGE MARGARITA

Fot. Menmagazine

Blood Orange Margeritę podajemy w kieliszkach koktajlowych z crustą.  Identycznie jak w klasycznej wersji, brzeg kieliszka zwilżamy cząstką limonki lub jej sokiem i zanurzamy w soli. Mieszanka smaków czerwonej pomarańczy, cytryny lub limonki z solą to naprawdę przyjemna kwaśność, która w połączeniu z tequilą i likierem Cointreau daje idealną harmonię.  W sam raz na domową imprezę lub eleganckie przyjęcie. Sprawdzi się w każdych warunkach i będzie smakować wszystkim, nawet Teściowej.

Składniki:

  • 40 ml tequili
  • 20 ml likieru Cointreau
  • 45 ml świeżo wyciśniętego soku z czerwonej pomarańczy
  • 20 ml soku z limonki lub cytryny
  • cząstka limonki
  • plasterki czerwonej pomarańczy
  • sól do crusty
  • kostki lodu

Tequilę, likier Cointreau, sok z pomarańczy i cytryny bądź limonki, a także lód wrzucamy do shakera i wstrząsamy przez 10 – 15 sekund. Po tym czasie wlewamy do przygotowanego wcześniej kieliszka koktajlowego z crustą. Cheers!