Składniki:
- 500 g płatków owsianych
- 100 g sezamu
- 100 g suszonej żurawiny
- 100 g rodzynek
- 100 g pestek dyni
- 40 g pestek słonecznika
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g orzechów pekan
- 50 g migdałów
- 3 białka jajka
- 1 jajko
- 6 łyżek miodu lub syropu klonowego
- 4 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:
Każdy rodzaj orzechów rozdrabniamy na mniejsze kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia, a następnie dokładnie rozprowadzamy masę mocno uciskając łyżką o dno. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 25 minut do złocistego zarumienienia. Po wystudzeniu masę kroimy na kształt podłużnych batonów.
Smacznego!