Kanapka z grillowanym kurczakiem

Kanapka z grillowanym kurczakiem

Fot. Menmagazine

Składniki:

  • 3 kromki razowego pieczywa
  • pierś z kurczaka
  • 2 plastry ulubionej szynki
  • 2 plastry sera cheddar
  • 3 łyżki gęstego jogurtu
  • garść roszponki
  • ząbek czosnku
  • pęczek koperku
  • pomidor
  • awokado
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w niewielkie kawałki. rozgrzewamy patelnię grillową, wrzucamy pokrojonego kurczaka i grillujemy przez około 10 minut. Zdejmujemy z ognia.

Przygotowujemy sos. W niewielkiej miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz siekany koperek.

Pomidora, roszponkę myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry, a awokado przekrajamy na połowę, pestkę zostawiamy w połówce, której nie używamy do przygotowania kanapki, zaś drugą połowę obieramy i kroimy w plastry.

Na kromce pieczywa układamy grillowanego kurczaka, polewamy przygotowanym sosem, kładziemy sałatę i ser, przykrywamy kolejną kromką, na której kładziemy szynkę, plastry pomidora i awokado, przyprawiamy solą i pieprzem, a całość przykrywamy ostatnią kromką pieczywa.

Kanapkę możecie przygotować dzień wcześniej i schować do lodówki.

Smacznego!