Składniki:
- 3 kromki razowego pieczywa
- pierś z kurczaka
- 2 plastry ulubionej szynki
- 2 plastry sera cheddar
- 3 łyżki gęstego jogurtu
- garść roszponki
- ząbek czosnku
- pęczek koperku
- pomidor
- awokado
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w niewielkie kawałki. rozgrzewamy patelnię grillową, wrzucamy pokrojonego kurczaka i grillujemy przez około 10 minut. Zdejmujemy z ognia.
Przygotowujemy sos. W niewielkiej miseczce mieszamy jogurt naturalny z solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz siekany koperek.
Pomidora, roszponkę myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry, a awokado przekrajamy na połowę, pestkę zostawiamy w połówce, której nie używamy do przygotowania kanapki, zaś drugą połowę obieramy i kroimy w plastry.
Na kromce pieczywa układamy grillowanego kurczaka, polewamy przygotowanym sosem, kładziemy sałatę i ser, przykrywamy kolejną kromką, na której kładziemy szynkę, plastry pomidora i awokado, przyprawiamy solą i pieprzem, a całość przykrywamy ostatnią kromką pieczywa.
Kanapkę możecie przygotować dzień wcześniej i schować do lodówki.
Smacznego!