Blood Orange Margeritę podajemy w kieliszkach koktajlowych z crustą. Identycznie jak w klasycznej wersji, brzeg kieliszka zwilżamy cząstką limonki lub jej sokiem i zanurzamy w soli. Mieszanka smaków czerwonej pomarańczy, cytryny lub limonki z solą to naprawdę przyjemna kwaśność, która w połączeniu z tequilą i likierem Cointreau daje idealną harmonię. W sam raz na domową imprezę lub eleganckie przyjęcie. Sprawdzi się w każdych warunkach i będzie smakować wszystkim, nawet Teściowej.
Składniki:
- 40 ml tequili
- 20 ml likieru Cointreau
- 45 ml świeżo wyciśniętego soku z czerwonej pomarańczy
- 20 ml soku z limonki lub cytryny
- cząstka limonki
- plasterki czerwonej pomarańczy
- sól do crusty
- kostki lodu
Tequilę, likier Cointreau, sok z pomarańczy i cytryny bądź limonki, a także lód wrzucamy do shakera i wstrząsamy przez 10 – 15 sekund. Po tym czasie wlewamy do przygotowanego wcześniej kieliszka koktajlowego z crustą. Cheers!